Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i sosem śmietanowo-serowym,

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i sosem  śmietanowo-serowym,

( normatyw surowcowy na 5 porcji).

-FILET Z KURCZAKA 600G
-SZPINAK 200G
-MASŁO50G
- ŚMIETANA 150ML
-SER DOR BLUE 100G
-CEBULA 100G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ.
Sposób wykonania:

- filet z kurczaka umyć i oczyścić,
-połowę posiekanej cebuli poddusić , na pokrojoną cebulę dodać szpinak,  podlać częścią śmietany, doprawić do smaku,
-filet rozbić na placka w kształcie prostokąta , doprawić do smaku, rozsmarować szpinak          i zwinąć w rulon i zawinąć w folię, gotować przez 35 minut w tem.100º C,
- drugą  część cebuli poddusić, zalać resztą śmietany, dodać pokruszony ser, podgrzewać do rozpuszczenia sera, zredukować, doprawić do smaku.
- kurczaka odwinąć z folii, pokroić na kawałki, polać sosem serowo-śmietanowym.