Krem dyniowy z mleczkiem kokosowym z chipsami z marchewki

Krem dyniowy z mleczkiem kokosowym z chipsami z marchewki

-DYNIA 1,20 KG
-MARCHEW 150 G
-CEBULA 150G
- MASŁO 100G
-MLEKO KOKOSOWE 150 ML
-SŁONECZNIK 5 ŁYŻECZEK
-PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, WEGETA.

Sposób wykonania:

- skroić cebulę w drobną kostkę,
- poddusić na maśle, dodać dynię, sól, pieprz, wegetę, zalać wodą i dusić,
- z marchewki zrobić chipsy, pozostałą część skroić w drobną kostkę i dodać do kremu,
- ziarna słonecznika zrumienić na patelni na złoty kolor,
- gdy składniki kremu są już miękkie, zmiksować na gładką masę i dodać mleko kokosowe, doprawić,
- podawać z chipsami i ziarnami słonecznika.