W dniu 31.10 2016
roku w zespole Placówek Oświatowych odbyło się spotkanie szkoleniowe pracowników stołówki szkolnej z Dyrektorem Gastronomii panem Mirosławem
Ciołakiem.
W ramach współpracy i wspólnemu zaangażowaniu możliwa była wymiana doświadczeń oraz wiedzy
gastronomicznej. Pod okiem pana Mirka oraz zgodnie z jego procedurami przygotowano
zestawy obiadowe, zupy, drugie dania oraz koktajle mleczno-owocowe. Wypracowano dekadowy jadłospis zgodny z normami i
procedurami obowiązującymi w
stołówkach szkolnych.
Finałem spotkania była degustacja wspólnie przygotowanych potraw .Uczniowie
z grupy projektowej zadaniowej nr 2 „ Umiejętności kulinarne” wybrali
najlepsze zestawy obiadowe, które ich zdaniem mogłyby z powodzeniem znaleźć się
w jadłospisie szkolnym.
Dziękujemy p. Mirkowi za przekazanie profesjonalnej wiedzy
oraz pracownikom kuchni
za zaangażowanie , pomoc oraz życzliwą atmosferę.