niedziela, 6 listopada 2016

WIEDZA KULINARNA , WYMIANA DOŚWIADCZEŃ, WSPÓLNE GOTOWANIE! - grupa 2


W dniu 31.10 2016 roku w zespole Placówek Oświatowych odbyło się spotkanie szkoleniowe  pracowników stołówki szkolnej  z Dyrektorem Gastronomii  panem Mirosławem Ciołakiem.

W ramach współpracy i wspólnemu zaangażowaniu  możliwa była wymiana doświadczeń oraz wiedzy gastronomicznej. Pod okiem pana Mirka oraz zgodnie z jego procedurami przygotowano zestawy obiadowe, zupy, drugie dania oraz koktajle mleczno-owocowe.  Wypracowano  dekadowy jadłospis zgodny z normami i procedurami obowiązującymi           w stołówkach szkolnych.
Finałem spotkania była degustacja  wspólnie przygotowanych potraw .Uczniowie z  grupy projektowej  zadaniowej nr 2 „ Umiejętności kulinarne” wybrali najlepsze zestawy obiadowe, które ich zdaniem mogłyby z powodzeniem znaleźć się w jadłospisie szkolnym.
Dziękujemy p. Mirkowi za przekazanie profesjonalnej wiedzy oraz  pracownikom kuchni
za zaangażowanie , pomoc  oraz życzliwą atmosferę.

Wszystkie przepisy znajdziemy w zakładce  „ Nasze przepisy”.